Lördag 29 november: Bullet + Darklands + The Gloria Story

BULLET
Vi är grymt nöjda att kunna presentera Sveriges hårdaste rockare BULLET till höstens säsongsavslutning den 29/11. Bullet släppte sin nya skiva ”Storm of Blades” den 3/9 i Sverige och följer upp med ett fåtal Sverigedatum där alltså ett av stoppen sker på Club Destöyer.

DARKLANDS
Darklands släpper nya skivan “Bring out the dead” i höst - och firar med att giga på Club Deströyer!

Det har ryktats och spekulerats. I åratal. Darklands håller på med en ny skiva. Nu kan vi berätta att det stämmer. Och lördag 29 november gästar de Club Deströyer. Sundsvalls egna gothrockare, som startade upp 1992, som ett sidoprojekt till Left Hand Solution, kommer att släppa “Bring out the dead” på Spotify i samband med giget.

THE GLORIA STORY
The Gloria Story är ett svenskt rockband från Skövde. Deras första album “Shades of White” låg etta på svenska hårdrockstoppen under sommaren 2011. Skivan är producerad av Anders “Boba Fett” Lindström från The Hellacopters. 70-tals-influerad modern rock, med ett band som är omtalade för sina energiska scenshower.

Lördag 29 november
Insläpp kl.21.00
Ålder 18+
Förköp Videodrome 130 kr / Dörren 150 kr


ALONZO + DRÅP

Lördag 1 november - Alonzo + Dråp
Angående förköp inför lördagens punkbaluns.

Videodrome har stängt torsdag, fredag och lördag. Från och med torsdag finns det istället biljetter att köpa på Shanti, Varvsgränd 2 (strax ovanför O`Learys. Öppet 11-18, lördag 12-15. 120 kr, löjligt billigt. 140 kr på dörren. Fortfarande löjligt billigt.

ALONZO
Michael Alonzo, en av den svenska punkhistoriens allra viktigaste personer gästar Sundsvall!

På 70-talet var han med och bildade legendariska KSMB och på 80-talet fortsatte han som sångare och frontfigur i Stockholms Negrer. I höst släpper han ett nytt album och bjuder in till fest på Club Deströyer! Räkna med ett uppträdande där nytt material blandas med klassiker som ”Dörrterror”, ”Klockan 8” och ”Tidens Tempo”!

DRÅP
Lokala Dråp har med sin kompromisslösa punk snabbt blivit ett omtalat liveband. Medlemmar/ex-medlemmar från Decomposed och DeathBreed som inte bökar till det. Inga krusiduller, ingen pardon!

BILJETTER
Förköp 120 kr
Shanti, varvsgränd 2. Öppet 11-18, lördag 12-15.
Dörren 140 kr.

Insläpp på lördag 21.00.


HÖSTPREMIÄR -14

FREDAG 26 SEPTEMBER
PRIMORDIAL + MORBUS CHRON + BORN FOR BURNING

PRIMORDIAL – med åtta skivor i bagaget, den nionde på väg sent i höst, och över två årtionden som band kommer ÄNTLIGEN Primordial till Club Deströyer och Sundsvall.

En bokning som vi dragit i under flera år och som vid flera tillfällen varit ”nära” men nu är det alltså äntligen dags.

Musiken kan ytterst förenklat beskrivas som progressiv metal med inslag av black metal och keltisk folkmusik. Låter det spretigt så lyssna och ta dig in deras egen värld av flytande melodier och texter med ett sinnrikt djup som få motsvarar i dagens musikvärld.

Att sångaren Alan Averill är en exceptionellt bra frontman som matchas av få är välkänt och det kommer bli en upplevelse som sent ska glömmas och pratas om i mansåldrar framåt…

MORBUS CHRON – släppte sitt andra album ”Sweven” tidigare 2014 och albumet har lyfts till skyarna av metalmedia världen över. De har tagit ett långt men ändå naturligt steg från första albumet ”Sleepers in the rift” och har inkluderat många progressiva element i sin svävande dödsmetall. Bandet spelade senast i Sundsvall på Nordfest 2011 och vi är riktigt nöjda att de åter vill förgylla Club Deströyer med sin Autopsydoftande death metal.

BORN FOR BURNING – livedebut för Sundsvalls största Bathoryhyllare. Bandet började som ett enmansprojekt av Micke Broberg som bl.a. är sångare i Unanimated. Efter en EP har nu ytterligare medlemmar från bl.a. Division Hate och Setherial värvats för att kunna spela live. Att de väljer att förlägga livedebuten till Club Deströyer är enligt bandet självklart och enligt oss ärofyllt.

Låt oss alla brinna i skärselden i höst!

Club Deströyer, Aveny Sundsvall
Förköp Videodrome 150 kr
Ålder 18+


Lördag 29 mars - Black Trip + The Moby Dicks

Lördag 29 mars gästas Sundsvall och Club Deströyer av Black Trip och The Moby Dicks!

Vad får man om man korsar medlemmar med förflutet i bl.a. Nifelheim, Entombed, Merciless med ett par killar från Enforcer? Man får metalkonstellationen Black Trip. Det luktar tidigt Iron Maiden medan Di’Anno fortfarande var vid mikrofonen, osar en hel del gamla Saxon och stinker (på ett bra sätt) av Thin Lizzys gamla läderbrallor. Klassisk hårdrock, rakt av! Snygga melodier och skönt driv!

Peter “Flinta” Stjärnvind (gitarr) beskrev debuten på ett rättvist sätt: På ”Goin’ under” finns inga b-sidor.
Vi håller med.

Retrorockarna The Moby Dicks gör Deströyer-debut! Bandet spelade förvisso på Nordfest Part II på Tonhallen, men detta blir första gången på Deströyers scen. På tiden tycker vi! Tänk dig att du en fredagkväll sitter hemma och gräver djupt i farsans vinylback och hittar Led Zeppelin och Deep Purple. Det är i samma veva du hittar The Moby Dicks. Tungblues med ett sanslöst sväng!

Lördag 29 mars
Förköp Videodrome 120 kr / dörren 140 kr
Insläpp 21.00 - Åldersgräns 18 år


IN SOLITUDE + DECOMPOSED

Vi inleder säsongen 2014 med In Solitude och Decomposed!

Fredag 31 januari
Insläpp 21.00
Ålder 18+
Förköp Videodrome, sjögatan 3, 120 kr.

Uppsalabandet In Solitude släppte 2013 sin tredje skiva, “Sister”, som med all säkerhet kommer att placera sig på mångas årsbästa-listor när 2013 ska summeras. Från bandets förra släpp, den klassiskt heavy metal-kryddade “The world, the flesh, the devil”, har bandet utvecklats till något helt eget, både när det gäller sound och låtskrivande. Visst osar det fortfarande Mercyful Fate men det går även att referera till post-punk som The Cure. Grundkänslan är desperation och musik som river upp.

In Solitude gjorde ett minst sagt minnesvärt uppträdande på Nordest för tre år sedan och det är en stor underdrift när vi säger att vi verkligen ser framemot att bandet gästar oss och Sundsvall igen!

Lokala Decomposed firar skivsläpp denna afton, det ska kalasas på bandets andra släpp -  ”Devouring”!

Klassisk döds precis som den ska låta, inget dravel utan pang på bara. Vi är glada och stolta över att bandet väljer att lägga sin releasefest på Deströyer!